sobota, 27 lipca 2013

Zrazy wieprzowe ze chabu

W malutkiej gazetce "Przyślij przepis" wydawanej co miesiąc znalazłam przepis na proste danie, mianowicie na zrazy ze schabu z papryką i serem. Są bardzo szybkie, dobre i smakują całej mojej rodzinie.


Składniki:

6 plastrów schabu
czerwona papryka
ser zółty
przyprawa do mięs Knorr czerwona
sól, pieprz
2 jajka
bułka tarta
ziarno sezamu


Przygotowanie:

Mięso rozbijamy dosyć cienko, posypujemy przyprawą Knorr, solą i pieprzem. 



Paprykę oczyszczamy, kroimy w paski, ser żółty kroimy w słupki. Na plaster mięsa układamy po 2-3 kawałki papryki i słupek żółtego sera. Zwijamy i spinamy wykałaczką.


Bułkę tartą mieszamy z ziarnem sezamu. Zrazy obtaczamy w jajku a następnie w bułce z sezamem i smażymy na średnim ogniu z każdej strony.
Ja tym razem zrazy podałam z ziemniakami z wody i surówką z białej kapusty.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz